Presedintele american, Barack Obama, a afirmat marti ca "distrugerea" gruparii Statul Islamic (SI) ramane "prioritatea sa numarul unu", subliniind ca jihadistii continua sa piarda teren in Irak si Siria, scrie AF, relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Continuam sa slabim conducerea lor, resursele lor financiare, infrastructurile lor. Vom merge pe urmele lor si ii vom invinge", a declarat Barack Obama in deschiderea unei reuniuni, la Casa Alba, la care au participat cei mai inalti responsabili militari americani.

"Cum am vazut in Turcia si in Belgia, SI are in continuare capacitatea de a lansa atacuri teroriste serioase", a recunoscut el, inainte de a insista asupra vointei de a intensifica eforturile angajate de coalitia internationala.

"Actionam pentru intensificarea campaniei impotriva SI", a explicat Barack Obama.

"Distrugerea SI ramane prioritatea mea numarul unu. Nu este numai o operatiune militara, dar si un efort real in termeni de diplomatie si servicii de informatii", a mai afirmat presedintele Statelor Unite care era inconjurat de secretarul Apararii, Ashton Carter, de seful statului-major interarme, generalul Joe Dunford, si de puternicele comandamente regionale ale armatei americane.

O coalitie internationala condusa de Washington desfasoara din septembrie 2014 lovituri aeriene impotriva SI in Siria si Irak, in paralel cu operatiunile armatei siriene si aliatului ei rus contra jihadistilor.