Iranul a trimis efective ale fortelor speciale in Siria, pentru a oferi asistenta militara Administratiei Bashar al-Assad, anunta armata iraniana, conform site-ului agentiei Reuters, citat de Mediafax.

Iranul este principalul aliat regional al regimului Bashar al-Assad si ofera sustinere economica si logistica Damascului in conflictul cu grupurile insurgente si cu organizatia terorista sunnita Stat Islamic.

"Trimitem in Siria forte de comando ale Brigazii 65 si alte unitati militare, pentru a oferi consiliere", a declarat generalul iranian Ali Arasteh, adjunct al comandantului Fortelor terestre iraniene, citat de agentia Tasnim. Conform serviciilor secrete occidentale, sute de membri ai Gardienilor Rezvolutiei iraniene se afla pe teritoriul Siriei pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad. Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant).

Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 270.000 de morti.