O femeie din Mississippi a pledat vinovata marti, intr-o instanta federala americama, la acuzatiile procurorilor, potrivit carora a incercat sa se alature Statului Islamic, in Siria. Recunoasterea vinovatiei vine la putin peste 2 saptamani dupa ce sotul ei a pledat vinovat la acuzatii asemanatoare, scrie Reuters.

Jaelyn Delshaun Young, in varsta de 20 de ani, a fost arestata in aeroportul din Mississipii in august 2015, in timp ce incerca sa urce, impreuna cu sotul ei, Muhammad Oda Dakhlalla (23 de ani), la bordul unui avion cu destinatia Turcia.

Young si-a recunoscut rolul in "planificarea expeditiei" intr-io scrisoare de adio incriminoatoare, potrivit documentelor inaintate tribunalului de procuratura.

Condamnarile pentru activitati legate de Statul Islamic efectuate de americani au devenit mai frecvente in ultimele luni. Peste 80 de astfel de cazuri au fost aduse in instanta de catre procurorii din SUA incepand cu 2013, iar acum isi urmeaza calea in instantele federale.

Young vorbea, in postarile sale de pe Twitter, despre dorinta ei de a se alatura grupului militant, fapt ce a atras atentia FBI-ului in mai 2015, iar un agent care s-a prezentat drept recrutor al Statului Islamic a inceput sa corespondeze cu ea si cu Dakhlalla.

Young si Dakhlalla i-au spus presupusului recrutor ca ar vrea sa ajute Statul Islamic sa "corecteze informatiile false" despre aceasta din presa SUA, precum relatarile potrivit carora grupul ar face trafuc cu tinere pe care le foloseste drept sclavi sexuali.

Ei l-au intrebat, de asemenea, pe recrutor daca Statul Islamic ar oferi cursuri de Coran in limba engleza, cum li se va cere sa dovedeasca ca sunt musulmani sunniti si ce fel de pregatire militara ar primi Dakhlalla.

Atat Dakhlalla cat si Young, din Starkville, Mississippi, sunt cetateni americani. Young s-a convertit la Islam in martie 2015, arata documentele judiciare.