Coreea de Nord poate lansa oricand un "atac nuclear preventiv" impotriva Statelor Unite, avertizeaza ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, subliniind ca Peninsula Coreea este in pragul razboiului din cauza manavrelor militare americano - sud-coreene, potrivit Mediafax.

"In momentul de fata, s-a ajuns la situatia in care in Peninsula Coreea poate izbucni oricand razboi din cauza activitatilor Statelor Unite, care efectueaza manevre militare in conditii reale", a declarat Ri Su-Yong intr-un interviu acordat agentiei de stiri ruse Tass.

"Statele Unite au adus in zona Asia-Pacific centrul strategiei de dominare a intregii lumi, iar Coreea de Nord este considerata principala tinta de atac", a acuzat seful diplomatiei de la Phenian. "In pofida numeroaselor noastre avertismente, Statele Unite efectueaza manevre militare fara precedent pe teritoriul Coreei de Sud; aceste exercitii sunt indreptate impotriva noastra. Coreea de Nord are o imensa capacitate militara si poate face fata unui razboi in orice conditii", a adaugat oficialul nord-coreean.

"Coreea de Nord a plasat armata in stare de alerta si poate lansa un atac nuclear preventiv ca reactie la activitatile americane ostile", a atras atentia reprezentantul regimului Kim Jong-Un.