Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea a trei atentate sinucigase si a ceea ce organizatia jihadista a descris ca un "atac contra unei baze a coalitiei arabe", care au facut 22 de morti vineri la Aden, in sudul Yemenului, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Potrivit agentiei Amaq, afiliata SI, "combatanti ai SI au lansat trei operatiuni martiriu si un atac contra unei baze a coalitiei (arabe sub comanda saudita) la Aden", ucigand cel putin 27 de persoane. Un responsabil din securitate a declarat cu putin timp inainte ca aceste operatiuni au ucis 22 de persoane, dintre care zece civili.

Intr-unul din atentate, un vehicul a explodat cand a ajuns la un punct de control militar in zona Buraiqa din nord-vestul orasului Aden, ucigand soldati si civili, au declarat martori si surse din securitate.

Coalitia militara condusa de Arabia Saudita a intrat in razboiul din Yemen in urma cu un an pentru a impiedica rebelii houthi sprijiniti de Iran si fortele loiale fostului presedinte Ali Abdullah Saleh sa ia controlul asupra tarii. Alte grupari armate, cum ar fi Statul Islamic si aripa locala Al Qaida, au prosperat in acest haos, aminteste Reuters.

Combatanti loiali presedintelui yemenit Abd-Rabbu Mansour Hadi si trupe conduse de Arabia Saudita au recucerit orasul Aden de la fortele houthi in iulie. Insa violenta frecventa a continuat in acest an, inclusiv atentatele sinucigase, in acest oras cu un milion de locuitori.