Transportatorul feroviar canadian Via Rail a intarit miercuri masurile de control si supraveghere intr-o serie de gari dupa ce a primit o amenintare calificata drept "nefondata" de companie dar luata in serios in contextul mondial de securitate, scrie AFP.

Compania a cerut angajatilor sai sa fie "vigilenti" si va spori "patrulele politienesti si canine intr-o serie de gari", a declarat purtatoarea de cuvant Marie-Anna Murat.

Via Rail exploateaza 12.500 km de linii de cale ferata si 143 de gari in Canada, cu 3,8 milioane de pasageri transportati in 2014.

"De ceva timp, se pare ca transportatorii de pasageri din intreaga lume fac obiectul unor amenintari nefondate", a aratat aceasta.

Masurile de securitate au fost adoptate ca masuri de "precautie", a precizat Murat.

Un complot care viza deraierea unui tren intre Toronto si New York a fost dejucat in aprilie 2013 de autoritatile canadiene. Doi barbati au fost condamnati anul trecut pentru organizarea acestui atentat in contul al-Qaeda.

In august 2015, turistii au impiedicat un barbat inarmat sa comita un atentat in trenul care asigura legatura Amsterdam-Paris.