Doi angajati ai ambasadei Serbiei, rapiti in noiembrie in Libia, ar fi printre cele aproape 50 de persoane ucise vineri cand loviturile aeriene ale Statelor Unite au luat la tinta o presupusa tabara de antrenament a Statului Islamic, a spus ministrul de externe sarb, citat de Reuters.

Un raid american impotriva pozitiilor SI in Libia ar fi ucis si doi ostatici sarbiFoto: Captura YouTube

Oficialii SUA au spus ca tinta raidului din Sabratha, vestul Libiei, era o tabara folosita de pana la 60 de militanti, inclusiv tunisianul Noureddine Chouchane, acuzat de de doua atacuri asupra turistilor in Tunisia ce s-au soldat cu zeci de morti.

Sladjana Stankovic, ofiter de comunicatii, si Jovica Stepic, sofer, au fost luati ostatici pe 8 noiembrie 2015 dupa ce convoiul diplomatic, in care se afla si ambasadorul, a fost atacat langa Sabratha, o localitate de coasta.

Potrivit primarului orasului, autoritatile au trimis fotografiile corpurilor catre diplomatii sarbi, pentru identificare. Acesta a adaugat ca numarul mortilor dupa atacul aerian de vineri a ajuns la 49.

Acesta a fost al doilea raid american din ultimele trei luni impotriva pozitiilor Statului Islamic din Libia, unde militantii exploateaza haosul de dupa caderea lui Muammar Gaddafi pentru a-si intari prezenta pe malurile sudice ale Mediteranei.