Liderii europeni sunt atat de exasperati de pretentiile britanicilor incat, in discutiile private spun “daca vor sa plece, lasati-i sa plece”, a declarat vineri presedintele Parlamentului European.

HotNews.roFoto: Hotnews

Martin Schultz a facut declaratiile in cadrul unui discurs tinut in centrul Londrei, la celebra London School of Economics.

Schulz, presedinte al PE din 2012, a spus ca el vrea ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana, dar a admis ca “adesea ne pune rabdarea la incercare”.

“Ei sunt pretentiosi. Ei preseaza tare. Ei insista. Ei chiar nu stiu sa cedeze. Multi dintre colegii mei spun in spatele usilor inchise: "Nu opriti o piatra care se rostogoleste. Daca britanicii vor sa plece, lasa-i sa plece’”, a declarat Schulz.

Intentia de vot pentru ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana a ajuns la un avans de noua procente in fata celei pentru ramanerea in blocul comunitar, arata un sondaj facut dupa ce premierul David Cameron si-a prezentat propunerile pentru a tine tara in UE, transmite Reuters.