O adolescenta de 13 ani cu dubla cetatenie, ruso-germana, a recunoscut ca a inventat faptul ca a fost rapita si violata de migranti, intr-un caz care a starnit emotie in Germania si a atras critici din partea Rusiei, care a acuzat politia germana ca musamalizat faptele, scrie The Guardian.

Parintii tinerei, pe care o cheama Lisa, au reclamat la politie disparitia sa, in 11 ianuarie, dupa ce aceasta nu a ajuns la scoala din Marzahn. Tanara a reaparut 30 de ore mai tarziu, cu lovituri in zona fetei, si le-a spus parintilor ca a fost atacata de barbati care pareau ca sunt originari din Orientul Mijlociu sau din Africa de Nord. Stirea s-a raspandit rapid pe retelele sociale si a starnit indignare in randul comunitatii ruso-germane din Berlin.

Dar, cand a fost interogata de specialisti ai politiei, trei zile mai tarziu, "a recunoscut imediat ca povestea cu violul nu era adevarata", a declarat un purtator de cuvant al procuraturii, Martin Steltner.

Acesta a precizat ca fetei i-a fost frica sa mearga acasa dupa ce reprezentanti ai scolii ii sunasera parintii in legatura cu un incident.

Acuzatiile au starnit emotie in Berlin, avand in vedere acuzatiile de hartuire in masa atribuite migrantilor in noaptea de Anul nou, in Koln.

Atmosfera a fost exacerbata de relatarea televiziunii rusesti de stat, in care rude ale fetei afirma ca acuzatiile formulate de tanara nu sunt investigate de politisti.

In disputa a intervenit si ministrul rus al Afacerilor externe, Serghei Lavrov, care a criticat autoritatile din Berlin. "Vestea ca a disparut a fost tinuta la secret foarte mult timp", a spus acesta, intr-o conferinta de presa, in care a aratat cu degetul "corectitudinea politica".

Analiza inregistrarilor de pe telefonul mobil al fetei arata ca aceasta si-a petrecut noaptea cu un prieten, care nu este considerat suspect in acest caz.