​Cateva sute de oameni au iesit in strada, duminica, la Budapesta, pentru a protesta impotriva unui pachet de masuri antiteroriste pregatite de Guvernul ungar, masuri care includ si restrictionarea internetului. "Acest plan marchează sfârșitul democrației, odată pentru totdeauna", a afirmat organizatorul protestului, Lajos Bokros, în fața mulțimii estimate la aproape 800 de persoane adunate in fata Parlamentului, potrivit AFP.

Potrivit unui proiect de lege despe care presă a scris săptămâna trecută, Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa modifice Constituția astfel incat sa introduca o nouă categorie de urgență - denumita "situație de amenințare teroristă" - care, in eventualitatea in care va fi instaurată, va permite emiterea unor decrete de excepție, suspendarea unor legi și modificarea altora.

Printre cele 30 de propuneri se numara si controlul internetului, desfășurarea armatei în țară și impunerea stării de asediu în zonele afectate de o eventuala amenințare teroristă.

Pachetul de masuri a fost aspru criticat atat de opozitia magiara, cat si de aparatorii drepturilor omului, care sustin ca proiectul de lege nu defineste clar "amenintarea terorista" si risca sa permita Guvernului incalcarea unor libertati civile.