Statele Unite simuleaza bombardarea pozitiilor retelei teroriste Stat Islamic, acuza Ministerul rus al Apararii, dupa ce Washingtonul a refuzat sa dezvaluie Moscovei obiectivele teroriste atacate in Siria.

Rusia a cerut recent Statelor Unite informatii despre obiectivele teroriste atacate de Fortele aeriene americane in Siria, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, Michelle Baldanza, a transmis ca armata americana nu va transmite astfel de informatii pana ce Moscova nu va renunta la sustinerea acordata Administratiei Bashar al-Assad. "Nu intentionam sa cooperam cu Rusia in Siria pana nu isi vor schimba strategia de sustinere a lui Bashar al-Assad si nu se vor concentra pe combaterea retelei teroriste Stat Islamic", a spus Baldanza.

"Aceasta pozitie confirma inca o data ca Pentagonul lupta doar din vorbe impotriva retelei teroriste Stat Islamic, in loc sa treaca la actiuni reale", a reactionat Igor Konashenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, citat de agentia Tass.

O coalitie coordonata de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak asupra pozitiilor retelei teroriste Stat Islamic. In paralel, Rusia a initiat in octombrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea Administratiei Bashar al-Assad. Alianta Nord-Atlantica acuza Rusia ca ataca insurgentii sustinuti de Occident, in timp ce Moscova sustine ca se limiteaza exclusiv la pozitii ale organizatiei teroriste Stat Islamic.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, Administratia Barack Obama a mentinut multi ani contacte secrete cu elemente ale regimului Bashar al-Assad, intr-o tentativa esuata de a limita violentele.