O inregistrare video arata un urs polar care se tavaleste de durere in zapada dupa ce ar fi fost hranita cu o petarda ascunsa in mancare, la o baza ruseasca din Arctica, scrie Russia Today.

Ursoaica ranita in ArcticaFoto: Captura YouTube

In imagini apare sigla firmei rusesti Rusalyans, care construieste o baza militara pe insula Wrangel, la ordinul lui Vladimir Putin. Un grup de barbati vorbesc in rusa si filmeaza animalul, o ursoaica.

"Ursule, ce s-a intamplat cu tine?", se aude spunand un barbat, inainte ca starea animalului sa se inrautateasca si sa inceapa sa ii curga sange din bot.

"Il doare, o sa moara", spune un barbat, in timp ce un altul anunta ca ursoaica a "luat o petarda in gura".

"Isi va reveni, iti zic eu, e un urs", adauga un alt martor.

Deocamdata nu se stie exact ce s-a intamplat si ce a inghitit ursul.

Potrivit internautilor rusi, citati de Russia Today, un bucatar de la statia polara a ascuns o petarda sau o racheta de semnalizare in mancare si i-a dat-o ursului ca sa se distreze.

Ursoaica ar fi avut si un pui si venea in mod regulat la statia polara, pentru a primi mancare de la bucatar.

Nu se stie nici ce s-a intamplat cu ursul. In timp ce descrierea de pe YouTube spune ca animalul a fost foarte grav ranit, LifeNews, dupa ce a primit inregistrarea video de la un cititor, spune ca ursul a fost ucis.

Rusalyans spune ca inregistrarea s-ar putea dovedi o "provocare sau PR negativ" si ca va analiza incidentul.

LifeNews afirma ca a reusit sa contacteze bucatarul si acesta a afirmat ca ursoaica "a luat o racheta de semnalizare si a inceput sa o mestece". Ursul nu a murit, a sustinut acesta, adaugand ca muncitorii au incercat ulterior sa gaseasca animalul dar nu au reusit.

Ministrul rus al Resurselor naturale a afirmat ca a cerut procuraturii sa investigheze incidentul.

Ursii polari sunt incadrati in randul speciilor protejate iar bucatarul risca pana la 7 ani de inchisoare, daca este declarat vinovat.

ATENTIE IMAGINI SOCANTE