Consilierul municipal de extrema dreapta responsabil cu transporturile in orasul austriac Linz a anuntat ca va renunta la semafoarele care au, in locul omuletului care semnaliza culoarea rosie sau verde, cupluri gay, scrie AFP.

Semafoare gay friendly, in VienaFoto: Captura YouTube

"Semafoarele servesc circulatiei si nu trebuie deturnate pentru a da sfaturi privind modul de viata", a argumentat Markus Hein, noul consilier municipal din partea extremei dreapta FPO in al treilea oras al Austriei.

Viena a lansat, in mai, cu titlu experimental, noile pictograme rosii si verzi care reprezinta, alaturi de cupluri heterosexuale, si cupluri gay, masculine sau feminine.

Concepute ca un mesaj de toleranta cu ocazia Eurovision, pe care capitala austriaca l-a gazduit primavara trecuta dupa ce travestitul barbos Conchita Wurst a castigat editia din 2014, aceste semafoare au fost extinse in mai multe orase din tara, printre care Salzburg si Linz.

La Linz, alegerile locale din septembrie au marcat o ascensiune puternica a FPO, pe locul doi dupa social-democratii din SPO, iar cele doua partide au format o coalitie locala.

Noul consilier insarcinat cu transporturile a apreciat ca semafoarele gay friendly sunt "inutile" si nu ajuta cu nimic la promovarea drepturilor homosexualilor.