Un profesor de istorie de la o scoala evreiasca din Marsilia, sudul Frantei, a fost ranit, fiind injunghiat de mai multe ori miercuri seara de trei indivizi care au proferat afirmatii antisemite, informeaza AFP citand prefectura politiei si procurori. Potrivit Reuters, agresorii si-au declarat sustinerea fata de Statul Islamic, iar unul dintre ei purta un tricou cu sigla gruparii teroriste.

Agresiunea, care nu i-a pus viata in pericol profesorului, el insusi evreu, a avut loc in jurul orei 19:00 GMT, a precizat prefectul Laurent Nunez, care a subliniat ca dispozitive de politie foarte importante au fost desfasurate pentru a-i prinde pe autori.

Cei trei agresori erau pe doua scutere, unul dintre ei purtand un tricou cu sigla Statului Islamic l-a abordat pe profesor in strada, a declarat procurorul din Marsilia Brice Robin pentru Reuters.

Un alt agresor a aratat o poza de pe telefonul sau mobil cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis sapte persoane intr-o serie de atacuri in sudul Frantei in 2012.

"Cei trei indivizi au proferat insulte si amenintari la adresa victimei si apoi au injunghiat-o in brat si picior. Ei au fost intrerupti de sosirea unei masini si au fugit", a adaugat Robin, citat de Reuters.

Profesorul, care purta de cap o kippa, articol specific evreiesc purtat pe cap, a fost atacat in timp ce iesea din centrul comunitar Yavne, compus dintr-o scoala si dintr-o sinagoga, a mai aratat pentru AFP o sursa apropiata dosarului.