Bashar al-Assad s-a intalnit marti seara la Moscova cu omologul sau rus Vladimir Putin, caruia i-am multumit pentru "ajutorul" oferit in conflictul sirian, in cadrul primei vizite in strainatate efectuate de presedintele Siriei de la inceputul razboiului civil, in 2011, potrivit AFP.

"Terorismul care s-a raspandit in regiune ar fi castigat din ce in ce mai mult teren daca nu ar fi fost actiunile dvs si deciziile dvs", a declarat al-Assad, in cadrul intalnirii care a avut loc la Kremlin, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa.

Kremlinul a anuntat aceasta vizita miercuri dimineata, asteptand revenirea presedintelui sirian in tara sa.

"La cererea dvs, am oferit un ajutor pretios poporului sirian in lupta impotriva terorismului", a declarat Putin.

Presedintele rus a subliniat ca o reglementare politica a conflictului este posibila "cu participarea tuturor fortelor politice, etnice si religioase" din tara, adaugand ca ultimul cuvant trebuie sa "revina poporului sirian".

"Suntem pregatiti sa facem tot posibilul nu doar in lupta impotriva terorismului, dar si in cadrul procesului politic", a adaugat Vladimir Putin.

Rusia a inceput o campanie de atacuri aeriene in Siria in sprijinul aliatului sau, presedintele sirian Bashar al-Assad, pe 30 septembrie. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.