Viitorul guvern canadian, care va intra in functiune la 4 noiembrie, ca respecta paritatea barbati-femei, a anuntat marti viitorul premier, Justin Trudeau, in cursul unei conferinte de presa, potrivit AFP si Agerpres.

In cursul campaniei electorale, "mi-am luat mai multe angajamente", iar unul dintre acestea era de a respecta paritatea intr-un viitor guvern, a reamintit Justin Trudeau.

"Sunt foarte multumit sa pot spune ca vom respecta fara indoiala" acest angajament, a declarat liderul Partidului Liberal (centru) la prima sa intalnire cu reprezentanti ai mass-media dupa victoria la alegerile legislative desfasurate luni in Canada.

Inainte de a convoca noul parlament ales, Justin Trudeau a reamintit ca prima etapa este formarea si intrarea in functie a guvernului pentru care "am decis ca va avea loc la 4 noiembrie".

Componenta noului guvern va tine cont de rezultatele legislativelor in diferitele provincii. Scorurile deosebite obtinute de Partidul Liberal in provincia francofona Quebec "se vor reflecta in randul consiliului de ministri", a mai spus el.

"Sunt profund emotionant in calitate de locuitor al Quebecului sa vad pana la ce punct locuitorii acestei provincii au optat sa fie reprezentati in guvernul Canadei", a adaugat Justin Trudeau.