Un elev a deschis focul miercuri intr-un liceu din Dakota de Sud (nordul Statelor Unite), ranindu-l pe directorul institutiei, in timp ce restul copiilor au putut fi evacuati, potrivit politiei si presei locale, relateaza AFP si Agerpres.

In jurul orei locale 10.00 (16.00 GMT), "un elev a intrat in liceul din Harrisburg si s-a indreptat spre biroul directorului. Odata ajuns inauntru, el s-a certat cu directorul. A scos un pistol si a tras in directia acestuia, ranindu-l la brat", a explicat un purtator de cuvant al politiei din Sioux Falls, oras situat la cativa kilometri de locul incidentului.

"Directorul adjunct si profesorul principal de sport au reusit ulterior sa il imobilizeze", a adaugat acest purtator de cuvant, Sam Clemens. Adolescentul a fost "plasat in detentie si supus unui interogatoriu", a mai spus el.

Directorul, Kevin Lein, a fost transportat la spital cu ambulanta si viata nu ii este in pericol, a precizat Sam Clemens.

Toti elevii sunt teferi si nevatamati si au fost transferati spre alte scoli. Directorul adjunct Ryan Rollinger este considerat un erou pe retelele sociale si de locuitorii din vecinatate.

"Am atata respect pentru Rollinger. Si-a pus viata in pericol pentru Harriburg High School, aceasta este adevarata definitie a unui erou", a comentat o tanara pe contul sau de Twitter.