Compania de transport berlineza (BVG) a informat, luni, ca o harta a metroului din Berlin a fost tradusa in limba araba, cu ajutorul unui solicitant de azil, o initiativa menita sa-i ajute pe migrantii arabofoni sa se deplaseze prin capitala germana, relateaza AFP.

Harta are transcrise in araba numele principalelor statii de metrou berlineze si ofera in aceeasi limba mai multe informatii importante cu privire la reteaua de transport, a precizat intr-un comunicat BVG, o companie publica.

"Toate traducerile au fost facute de Ebrahim Kadour, el insusi un refugiat care ajuns la Berlin in urma cu cateva saptamani", cu ajutorul unui membru al grupului berlinez de sustinere a refugiatilor "Moabit hilft" (Moabit ajuta)", precizeaza comunicatul.

5.000 de exemplare au fost deja tiparite si distribuite vineri la sediul Ministerului Afacerilor Sociale, Familiei si Santatii (LAGeSo), unde noii sositi la Berlin vin sa se inregistreze, cateva sute pe zi.

Miercurea trecuta, ziarele germane Bild si BZ, aflate in proprietatea gigantului media Axel Springer, au publicat deja un mic ghid scris in araba si destinat ajutorarii refugiatilor care sosesc in Berlin.