Germania a inregistrat in iulie un excedent comercial record de 22,8 miliarde de euro, sustinut de cresterea exporturilor, semn ca cererea externa alimenteaza avansul celei mai mari economii a Europei, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.

Surplusul a depasit estimarile analistilor intervievati de Wall Street Journal, de 22,3 miliarde de euro, fiind si peste nivelul consemnat in iunie, de 22,1 miliarde de euro.

Exporturile au urcat in iulie cu 2,4% fata de luna anterioara, la nivelul record de 103,4 miliarde de euro, in timp ce importurile au crescut cu 2,2%, la 80,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate marti de biroul federal de statistica.

Productia industriala a Geraniei a inregistrat la randul ei in iulie cel mai rapid ritm de crestere din acest an, de 0,7%, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Economiei, ceea ce sugereaza ca economia Germaniei a continuat sa creasca puternic la inceputul celui de-al treilea trimestru.

Economia Germaniei ar urma sa genereze in anul 2015 un excedent comercial record, in contextul scaderii preturilor la petrol si gaz pe plan global, relevau la inceputul lunii august date ale Ministerului german de Finante.