Moscova nu si-a ascuns niciodata sustinerea, constand in arme si intructori, pentru regimul sirian, a declarat luni diplomatia rusa, dupa preocuparile exprimate de Washington in ceea ce priveste zvonurile privind o prezenta militara ruseasca in Siria, scrie AFP.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a discutat sambata, telefonic, cu omologul sau american John Kerry, a subliniat ca "partea rusa nu a ascuns niciodata ca livreaza echipamente militare autoritatilor siriene pentru a lupta impotriva terorismului, a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Maria Zaharova.

Lavrov i-a confirmat lui Kerry ca Rusia "continua acest ajutor" pentru Siria

Moscova, care sustine ferm regimul de la Damasc, pledeaza pentru o coalitie extinsa, formata din Turcia, Irak, Arabia Saudita si armata regulata a Siriei, pentru a lupta impotriva Statului Islamic.

Rusia considera ca "trupele guvernului sirian sunt cele mai eficiente pentru a lupta impotriva gruparii Statul Islamic si a celorlalti teroristi", a argumentat Zaharova.

Vladimir Putin a considerat saptamana trecuta drept "prematura" discutia privind un angajament militar al Rusiei in Siria.

Rusia a amplasat din 2012 nave de razboi la Tartous, singura baza de care dispune Rusia in marea Neagra.

De mai multe zile, bloggerii discuta despre o prezenta sporita a soldatilor rusi in Siria.