De mai multe generatii, cadetii din primul an de la Academia Militara a Statelor Unite marcheaza sfarsitul durelor antrenamente de vara cu o imensa bataie cu perne, prezentata ca un mod inofensiv de a intari moralul si a mai descarca din tensiunea acumulata, scrie the New York Times.

Traditionala bataie cu perne de la West Point a devenit sangeroasa in 2015Foto: Captura YouTube

Dar anul acesta bataia din campusul West Point a devenit sangeroasa deoarece unii cadeti ai folosit fete de perna umplute cu obiecte dure, probabil casti, care au spart buze, au rupt cel putin un os, au dislocat umeri si au lasat lati alti cadeti, scrie sursa citata.

Bataia de la academia finantata de stat, in care sunt instruiti multi din liderii armatei SUA, a dus la ranirea a 30 de cadeti, potrivit West Point

Mai multi cadeti au declarat, sub protectia anonimatului, ca in bataie si-a rupt picorul o persoana, iar mai multe si-au dislocat umarul.

Un cadet ramas inconstient a fost luat cu ambulanta si nu s-a mai intors in scoala, au declarat acestia. Un purtator de cuvant al Academiei a spus insa ca toti cadetii s-au intors la datorie.