Ministerul German de Externe a avertizat miercuri cu privire la posibile atacuri asupra retelei de metrou din Istanbul precum si asupra transportului in comun de suprafata, dupa ce aviatia turca a bombardat fieful kurd din nordul Irakului, transmite Reuters.

Istorie si simboluriFoto: USER UPLOADED

"S-ar putea inregistra o intensificare a activitatii de atac a PKK (Partidul Muncitoresc al Kurzilor - n.red.)", arata Ministerul de Externe intr-o declaratie postata pe site-ul sau.

"In afara de asta, exista indicii cu privire la posibile atacuri asupra retelei de metrou si asupra statiilor de autobuz din Istanbul", a adaugat ministerul.

Numarul turistilor straini in Turcia a scazut cu 2,25% pana la 14,89 milioane de persoane in primele sase luni din an, arata date ale Ministerului de Turism facute publice miercuri.

Recep Tayyip Erdogan a declarat marti pentru agentia Anadolu ca "nu se poate continua un proces de pace cu cei are submineaza integritatea si unitatea Turciei". Anuntul presetintelui turc vine dupa mai multe atentate teroriste atribuite organizatiei Partidul Muncitoresc al Kurzilor (PKK). Aceasta denuntase, in urma cu cateva zile, un armistitiu intrat in vigoare in 2013, dupa ce aviatia turca a bombardat fieful PKK din Irak.

Turcia va continua operatiunile sale militare impotriva pozitiilor organizatiei Statul Islamic in Siria si impotriva celor ale PKK din nordul Irakului, a mai spus seful statului. „Un pas inapoi nu intra in discutie”, a asigurat Erdogan inainte de plecarea intr-o vizita oficiala in China.