Ministrul argentinian al Justitiei a anuntat ca cei trei oameni de afaceri argentinieni implicati in scandalul de coruptie de la FIFA sunt acuzati in tara lor de frauda fiscala in valoare de 40 de milioane de dolari, informeaza L'Equipe, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biroul de criminalitate economica si spalare de bani din Argentina a depus o plangere impotriva oamenilor de afaceri Alejandro Burzaco, Hugo si Mariano Jinkis, tata si fiu.

Cei trei sunt arestati la domiciliu, Burzaco la Bolzano (Italia), iar ceilalti doi la Buenos Aires, si fac obiectul unei cereri de extradare din partea justitiei americane.

Procurorii americani sustin ca Alejandro Burzaco, 50 de ani, impreuna cu Hugo Jinkis, 70 de ani, si cu fiul acestuia, Mariano Jinkis, 40 de ani, au obtinut prin mituire drepturi media la competitii din zona nord-americana, centrala si de sud. Burzaco este presedintele companiei de marketing sportiv Torneos y Competencias, in timp ce Hugo si Mariano Jinkis controleaza Full Play, alta firma de marketing sportiv, cu sediul in Argentina.

La 3 iunie, Interpolul a anuntat, pe site-ul oficial, ca a dat in urmarire sase persoane, Jack Warner, fost vicesedinte FIFA, presedintele CONCACAF, Nicolas Leoz, fost membru FIFA si fost presedinte CONMEBOL, Alejandro Burzaco, de la firma argentiniana Torneos y Competencias SA, Hugo Jinkis si Mariano Jinkis (Full Play Group S.A.) si Jose Margulies (cunoscut si ca Jose Lazaro - de la firma Valente Corp. and Somerton Ltd).

FIFA se confrunta cu un urias scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului. In urma scandalului, presedintele Jospeh Blatter si-a anuntat demisia.