Cel putin 77 de politisti francezi au fost raniti, in timpul violentelor desfasurate pentru a doua noapte consecutiv in suburbia pariziana, in pofida dispozitivelor de securitate intarite si a apelurilor la calm lansate de municipalitate, transmite canalul de stiri LCI.

Politistii au suferit rani de gloante sau provocate de obiectele aruncate de protestatari: sticle, caramizi sau bucati de lemne. Fortele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc, pentru a dispersa sutele de tineri ce au incendiat case, masini si magazine.

Violentele au inceput duminica noaptea in Villiers-le-Bel, dupa ce o masina a politiei a omorat doi adolescenti, de origine nord-africana, ce se aflau pe o motocicleta. Presa franceza se intreaba daca nu se repeta scenariul de acum doi ani cand Franta a fost zguduita timp de trei saptamani de cele mai grave violente stradale din ultimele patru decenii.

Violentele au cuprins si alte cinci mici localitati (Sarcelles, Garges-les-Gonesse, Cergy, Ermont si Goussainville), unde, in total, au fost incendiate 63 de masini si cinci cladiri. Tineri cu cagule au aruncat in fortele de ordine cu cocktail-uri moltov, care au raspuns cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene.