Militantii Statului islamic au montat ecrane TV uriase in satul irakian Ramadi pe care le folosesc pentru a proclama ca vor cuceri si mai mult teritoriu irakian dupa capturarea capitalei de provincie in urma cu o luna, sustin rezidentii, potrivit Reuters.

Eforturile guvernului condus de musulmanii siiti si aliatii lor americani de a recuceri parti din zonele aflate acum sub controlul SI - aproape o treime din Irak - se concentreaza la ora actuala asupra Ramadi, oras aflat in provincia centrala Anbar, majoritar sunnita.

"Au inceput sa ruleze inregistrari cu operatiunile lor militare in Irak si au aratat si confesiuni ale soldatilor capturati", a declarat proprietarul unui mig magazin alimentar din centrul Ramadi, aflat in apropierea locului unde a fost instalat un astfel de ecran.

"Unele programe incurajeaza barbatii tineri sa respecte normele islamice si arata instructia militara a unor tineri pentru portul de arma si cum sa lupte", a mai declarat acesta, sub potectia anonimatului.

Guvernul irakian, a carui armata s-a dovedit in mare parte ineficienta impotriva insurgentilor, se bazeaza puternic pe militiile siite sustinute de Iran, precum si pe loviturile aeriene facute de americani pentru a incetini ritmul de extindere a Statului Islamic, pe care l-a calificat drept grupare terorista.