Premierul britanic, David Cameron, vrea sa inabuse primele semne ale unei rebeliuni in cadrul partidului sau conservator in legatura cu UE, avertizandu-si ministrii ca trebuie sa sustina strategia sa privind Uniunea Europeana sau sa plece din Guvern, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

David CameronFoto: Comisia Europeana

Vorbind cu ocazia reuniunii din Germania a liderilor G7, Cameron, care a promis sa renegocieze legaturile Marii Britanii cu UE, inainte de un referendum pe tema apartenentei tarii la blocul comunitar, a semnalat ca nu va tolera o disidenta.

"Daca vreti sa faceti parte din Guvern, trebuie sa aveti in vedere ca suntem implicati intr-un exercitiu de renegociere pentru a avea un referendum, iar aceasta va conduce la un rezultat de succes", le-a explicat el reporterilor, atunci cand acestia au intrebat daca le va permite ministrilor sa voteze la referendum potrivit propriei constiinte".

Cameron a vorbit dupa ce un grup de peste 50 de parlamentari conservatori au declarat ca sunt pregatiti sa sustina o campanie de iesire din UE a Marii Britanii, cunoscuta ca "Brexit", cu exceptia unor schimbari radicale in cadrul blocului comunitar. Acesta a fost primul semn de revolta a euroscepticilor de la realegerea lui Cameron luna trecuta.

Un membru al aceluiasi grup a sugerat ca noua dintre ministrii lui Cameron ar putea vota in favoarea plecarii din UE, ceea ce nu s-a putut confirma independent.

Cameron, care a promis un referendum privind apartenenta la UE pana la sfarsitul lui 2017, a declarat ca este increzator ca poate obtine o intelegere care sa ii permita sa le recomande britanicilor sa ramana in cadrul blocului comunitar, la care au aderat in 1973.