Fortele Aeriene Regale britanice au trimis joi avioane de vanatoare Typhoon sa intercepteze bombardiere rusesti aflate in apropierea spatiului aerian al Marii Britanii, la nord de Scotia, a anuntat Ministerul Apararii de la Londra, potrivit Reuters.

Avioane de lupta Typhoon in formatieFoto: RAF

"Aeronavele au fost identificate drept Russian Bear si au fost escortate de vioane de lupta Typhoon ale RAF pana cand au iesit din aria de interes a Marii Britanii. In niciun moment aeronavele militare rusesti nu au intrat in spatiul suveran britanic", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Londra.

In ultimul an a crescut numarul interceptarilor de aeronave rusesti de catre NATO, pe fondul tensiunilor dintre Occident si Moscova.

Un incident asemanator a avut loc in luna aprilie cand avioane de lupta Typhoon au fost trimise pentru a intercepta doua bombardiere rusesti aflate in apropierea spatiului aerian britanic, iar in luna ianuarie, Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a da explicatii pentru un episod similar, cand mai multe bombardiere rusesti au zburat peste Canalul Manescii, obligand autoritatile britanice sa redirectioneze aeronavele civile.