Cei cinci suspecti arestati in cazul asasinarii, in februarie, a opozantului rus Boris Nemtov au fost inculpati de justitia rusa pentru 'omor la comanda', a anuntat marti tribunalul municipal din Moscova, potrivit AFP, preluata de Agerpres.

Instanta a precizat, intr-un comunicat, ca inculparea celor cinci persoane, originare din republicile ruse Ingusetia si Cecenia, s-a facut in baza articolului 105 din Codul penal rus privind 'asasinatele comise de un grup de persoane care au actionat la comanda sau cu scopul de a se imbogati'.

Fost vicepremier si opozant al lui Vladimir Putin, Boris Nemtov fost asasinat in noaptea de 27 spre 28 februarie in plin centrul Moscovei, langa zidurile Kremlinului, in timp ce se intorcea acasa impreuna cu prietena lui.

In saptamana ce a urmat asasinatului au fost arestate cinci persoane. Principalul suspect, Zaur Dadaev, fost politist, a pledat mai intai vinovat dupa care si-a retras declaratiile, sustinand ca acestea au fost smulse sub tortura. Ceilalti patru suspecti au pledat, de asemenea, nevinovati.

Presedintele rus Vladimir Putin a calificat asasinarea lui Boris Nemtov drept 'provocare' si a promis ca cei care au comandat si executat aceasta