O adolescenta suspectata ca este un atacator sinucigas a fost ucisa in bataie si corpul ei a fost incendiat, duminica, in nord-estul Nigeriei, in timp ce politia sustine ca este "improbabil" ca tanara sa fi fost un kamikaze, relateaza Sky News, in pagina electronica, citeaza Mediafax.

Doua fete au refuzat sa fie controlate la intrarea intr-o piata de legume din Bauchi, duminica, potrivit unui vanzator, Mohd Adamu. Multimea a imobilizat-o pe una dintre ele si a descoperit ca ea avea doua sticle legate de corp, asa ca a ucis-o in bataie, dupa care i-a asezat pe cap o anvelopa stropita cu combustibil si i-a dat foc.

Cealalta suspecta, tot o adolescenta, a fost arestata la Muda Lawal, cea mai mare piata din Bauchi.

Ofiterul de politie Mohammad Haruna a declarat ca este improbabil ca fata sa fi fost un atacator sinucigas devreme ce nu a detonat nicio bomba atunci cand a fost atacata.

Nigeria este afectata de o serie de atentate sinucigase, imputate gruparii islamiste Boko Haram. Fete avand chiar zece ani au fost folosite pentru a transporta explozivi in timpul atacurilor asupra unor piete si statii de autobuz. Boko Haram a rapit sute de persoane in timpul ofensivei sale din nord-estul tarii.

In 2014, aproximativ 10.000 de persoane au murit in Nigeria dupa atacurile Boko Haram, potrivit Consiliului american pentru relatii externe. Alte 1,5 milioane au fost fortate sa isi paraseasca locuintele.