Procurorul general al SUA Eric Holder a anuntat marti ca le-a dat procurorilor federali un termen de 90 de zile pentru a decide daca au suficiente dovezi pentru a trimite in judecata persoane fizice pentru rolurile jucate in criza financiara din 2008, transmite Reuters.

Procurorilor americani li s-a cerut "sa incerce sa dezvolte cazuri impotriva unor persoane fizice si sa raporteze in 90 de zile daca dispun de suficiente dovezi pentru a deschide dosare penale sau civile impotriva acelor persoane", a precizat Holder cu ocazia unei aparitii publice la National Press Club.

Departamentul de Justitie, in colaborare cu alte autoritati, au extras amenzi record in 2013 si 2014 de la banci importante pentru practici necorespunzatoare vizand creditele imobiliare in perioada dinaintea crizei financiare.

Cu toate acestea, guvernul american a fost criticat pentru ca nu a trimis in judecata directorii executivi care se fac vinovati de astfel de practici.

"Cred ca ceea ce am facut a fost corespunzator. In masura in care nu au fost trimise in judecata persoane fizice, oamenii trebuie sa inteleaga ca acest lucru nu s-a datorat faptului ca nu am incercat", a afirmat procurorul general al SUA.