Un seism de 6.9 Grade pe scara Richter a fost inregistrat pe Honshu in nordul Japoniei, marti, a declarat US Geological Survey, potrivit AFP si Reuters. Specialistii avertizeaza ca exista posibilitatea de tsunami.

Seismul a fost masurat la o adancime de aproximativ 10 km.

UPDATE Autoritatile au raportat valuri tsunami dupa un cutremur de magnitudine 6,9 ce a lovit nord-estul Japoniei marti dimineata, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Valuri tsunami de 10 centimetri au fost observate in regiunile de coasta ale prefecturii Iwate in jurul orei 08.50 (23.50 GMT luni), a declarat Agentia Meteorologica nipona.

Seismul s-a produs la 8.06 dimineata, cu epicentrul in largul prefecturii si la o adancime de 10 kilometri, potrivit agentiei.

Cutremurul a determinat agentia sa emita o alerta de tsunami, afirmand ca un tsunami de pana la 1 metru ar lovi regiunile de coasta ale prefecturii, noteaza DPA.

Autoritatile locale au dat de asemenea sfaturi pentru evacuare si ordine locuitorilor din aceste regiuni.

Nu au fost anuntate victime sau pagube materiale.

In martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 si un tsunami au lovit nord-estul Japoniei, inclusiv prefectura Iwate, facand aproximativ 18.500 de morti sau disparuti. Dezastrul a fost triplu dupa ce complexul nuclear de la Fukushima a fost maturat de tsunami.