Un militant rus a fost condamnat vineri la opt zile de inchisoare dupa ce a manifestat langa Kremlin in semn de sustinere fata de saptamanalul francez Charlie Hebdo, a anuntat un tribunal moscovit, citat de AFP.

Mark Galperin, care a manifestat de unul singur sambata in piata Manej, la doi pasi de Kremlin, cu o pancarta "Je suis Charlie", a fost condamnat "pentru incalcarea regulilor de organizare a unui eveniment public", a declarat un purtator de cuvant al tribunalului Tverskoi din Moscova.

Acesta nu ceruse autorizatie din partea autoritatilor municipale, a precizat acesta.

Daca Rusia a salutat intr-o prima etapa marsul organizat duminica la Paris impotriva terorismului, numeroase ziare si televiziuni rusesti au facut un pas inapoi in ceea ce priveste solidaritatea mondiala care a aparut dupa atentatele de saptamana trecuta impotriva redactiei Charlie Hebdo soldate cu 12 morti.

Astfel, autoritatea rusa de supraveghere a presei, Roskomnadzor, a cerut vineri mass mediei rusesti sa "se abtina de la publicarea" caricaturilor profetului Mahomed.

Caricaturile merg impotriva "normelor etice si morale stabilite pe parcursul secolelor de coabitare intre diferite popoare si confesiuni religioase" pe teritoriul Rusiei, a precizat autoritatea.