​Organizatia Natiunilor Unite a avertizat ca lumea este pe cale sa piarda cursa contra Ebola, dupa ce al doilea asistent medical care ingrijeaza un bolnav a fost contaminat, scrie AFP.

Epidemia este mult in fata noastra, merge mai repede ca noi si este pe cale sa castige cursa", a declarat Anthony Banbury, seful misiunii ONU insarcinata cu coordonarea raspunsului de urgenta la Ebola, in timpul unei reuniuni speciale a Consiliului de securitate.

La randul sau, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca se teme de o explozie de cazuri in trei tari ale Africii de Vest, unde se concentreaza epidemia si unde rata mortalitatii poate atinge 70%.

"La inceput de decembrie, am putea avea de la 5.000 la 10.000 de noi cazuri pe saptamana" in Libera, Sierra Leone si Guineea, fata de o mie in prezent, a afirmat dr. Bruce Aylward, directorul general adjunct al OMS.

El a mentionat un nou bilant global de 4447 morti pentru 8.914 cazuri recensate.

"Fie oprim Ebola acum, fie vom fi nevoiti sa ne confruntam cu o situatie fara precedent, pentruc are nu avem un plan", a mai spus el. "Avem nevoie de 7000 de paturi in centrele de tratament, insa la aceasta data, potrivit previziunilor noastre, nu avem decat circa 4300" si fara personalul necesar .