Alte trei persoane care nu prezinta simptome de febra hemoragica Ebola dar ar fi putut intra in contact cu infirmiera contaminata au fost plasate sub observatie vineri la spitalul La Paz Carlos III din Madrid, au anuntat autoritatile, potrivit Agerpres. Acest lucru ridica la 17 numarul persoanelor admise in acest spital in legatura cu criza virusului Ebola.

Cele trei noi spitalizari preventive au fost anuntate intr-un comunicat de comitetul interministerial special constituit de guvernul spaniol pentru a gestiona criza. Comunicatul subliniaza ca aceste trei persoane nu prezinta simptome de contaminare cu Ebola.

Singurul caz confirmat in Spania este in prezent cel al Teresei Romero, care lupta impotriva febrei hemoragice la spitalul Carlos III. Aceasta infirmiera in varsta de 44 de ani se pare ca s-a contaminat cand il trata pe unul dintre cei doi misionari spanioli repatriati in august si septembrie dupa ce au fost contaminati in Africa si care au murit in acest spital. Teresa Romero a fost testata pozitiv la virusul Ebola lunea trecuta.

Potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) publicat vineri la Geneva, febra hemoragica Ebola a facut 4.033 de morti din 7.399 de cazuri inregistrate in 7 tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite).