Iranul blocheaza conturile Instagram ale "copiilor bogati" din Teheran, care isi etaleaza bogatia. Grupul "richkidsofteheran" expune ostentativ stilul de viata al tinerilor apartinand elitei iraniene, prezentand masini luxoase, bunuri de lux si case scumpe. Iranul a blocat accesul la o pagina Instagram dedicata stilului de viata a elitei tinere din Teheran, care a starnit indignare si a dat nastere unui site rival care arata cum traieste majoritatea oamenilor, scrie The Guardian.

Richkidsofteheran, creat in septembrie pe Instagram, a atras aproape 100.000 se urmaritori, creatorii sai declarand ca au vrut sa arate o imagine diferita a Iranului, diferita de stereotipurile create in lumea occidentala.

In galeria foto apar imagini cu masini Ferrari, Maserati, ceasuri de lux, case scumpe din partea de nord a Teheranului, "toate aceesoriile de care are nevoie un tanar persan".

In aceeasi galerie foto apar imagini de la petreceri si femei purtand vestimentatie occidentala, in ciuda faptului ca legile iraniene interzic consumul de bauturi alcoolice iar femeile sunt obligate sa poate esarfe care sa le acopere capul.

Joi, pagina Instagram a fost blocata din cauza continutului sau "vulgar", potrivit weblognews.ir, un site de stiri considerat apropiat conservatorilor islamisti.

"Aceste manifestari sunt pentru oameni care sunt goi pe dinauntru si care vor sa umple goliciunea laudandu-se", scrie intr-un comentariu de pe pagina in discutie.

Contul Instagram a fost inghetat de utilizatorii sai, acestia oferind explicatia ca a fost "inchis din cauza cantitatii mari de falsa publicitate".