Un fost agent al Serviciului francez pentru informatii externe s-a alaturat retelei teroriste Al-Qaida si se afla in Siria, unde a fost vizat de raiduri aeriene americane, afirma oficiali din Statele Unite, citati de ABC News.

Potrivit oficialilor citati, care au preferat sa pastreze anonimatul, un fost membru al Directiei Generale pentru Siguranta Externa din Franta (DGSE) a devenit membru al retelei teroriste Al-Qaida si a fost trimis in Siria pentru constituirea celulei islamiste Khorasan, suspectata ca ar pregati atentate cu avioane de pasageri in Europa si in Statele Unite.

Fostul agent francez a fost vizat de raiduri aeriene americane, in regiunea siriana Alep, iar sursele citate de ABC News au declarat ca islamistul a supravietuit bombardamentelor.

Ministerul francez al Apararii a respins informatiile, afirmand, potrivit AFP, ca sunt "total gresite". Ministerul francez de Externe a comunicat ca nu comenteaza informatii aparute in presa, citeaza Mediafax..

Serviciile secrete occidentale au anuntat recent ca reteaua Al-Qaida a constituit o celula terorista in Siria - Khorasan -, care ar pregati deturnarea unor avioane de pasageri si prabusirea acestora in Statele Unite si in Uniunea Europeana.