Activitatea economica din Hong Kong isi revine lent, dupa o saptamana haotica, pe fondul demobilizarii manifestantilor pro-democratie, care nu au obtinut nicio concesie, scrie AFP.

Locuitorii au inceput sa revina la serviciu si scolile si-au redeschis portile. Dar liniile de autobuze raman in continuare deviate din cauza blocajelor care persista pe unele strazi. Circulatia masinilor era, in consecinta, foarte densa iar metrourile erau supraincarcate, suscitand frustrarea pasagerilor.

Pe strazi, mobilizarea era mai slaba ca niciodata. Miscarea a beneficiat de o larga sustinere a opiniei publice dar, dupa opt zile de paralizie, nemultumirea crestea in continuu, in special in randul comerciantilor care platesc printre cele mai scumpe chirii din lume.

Liderul studentilor Alex Chow a afirmat ca miscarea de protest va continua si ca "mingea este acum in tabara guvernului" pentru un eventual dialog.

China a acceptat votul universal la scrutinul pentru alegerea viitorului sef al guvernului, in 2017, dar vrea sa pastreze controlul candidaturilor, o propunere considerata inacceptabila de catre miscarea pro-democratie.