Parintii ostaticului american Peter Kassig, tinut captiv de catre militantii gruparii Statul islamic in Siria, au facut publica o scrisoare a fiului lor de cand este ostatic. In scrisoare, primita in luna iunie, el scria ca este "speriat de moarte" si intristat de durerea pe care acest calvar o provoaca familiei, scrie BBCNews.

In scrisoare, Abdul-Rahman Kassig spunea: "Eu sunt, evident, destul de speriat ca voi muri".

"Sunt foarte trist ca se intampla toate aceste lucruri si pentru clipele prin care treceti voi toti acasa. Daca eu mor, m-am gandit ca cel putin voi si eu ne vom consola cu gandul ca am pierit in incercarea de a alina suferinta si de a-i ajuta pe cei in nevoie.

"In ceea ce priveste credinta mea, ma rog in fiecare zi si nu sunt suparat pe situatia mea in acest sens". Scrisoarea primita de parinti in 2 iunie se incheie cu cuvintele: "Va iubesc".

Familia americanului Peter Kassig a publicat sambata pe YouTube o inregistrare video in care le cere rapitorilor sa il elibereze pe fiul lor.

Saptamana trecuta, gruparea jihadista a postat un video care arata decapitarea ostaticului britanic Alan Henning. Acesta se incheie cu o amenintare ca va fi ucis si Kassig, in varsta de 26 de ani, un musulman convertit, care prefera sa fie cunoscut sub numele de Abdul-Rahman.

Acesta a fost al patrulea astfel de film lansat de grupul jihadist, care controleaza regiuni intinse ale Siriei si Irakului.

Victimele anterioare au fost reporterul american James Foley, jurnalistul american-israelian Steven Sotloff si britanicul David Haines. Gruparea spune ca ei au fost ucisi ca raspuns la atacurile aeriene conduse de SUA asupra obiectivelor grupului.