Doua trenuri de pasageri s-au ciocnit, marti seara, in nordul Indiei, coliziunea soldandu-se cu cel putin 12 morti si 45 de raniti, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al companiei de cai ferate, citat de AFP.

Trenul expres Lucknow-Barauni a deraiat si a lovit in lateral un alt tren, in statul Uttar Pradesh (nord).

"Potrivit ultimelor informatii de care dispunem, 12 persoane si-au pierdut din pacate viata, iar alte 45 au fost ranite", a declarat purtatorul de cuvant, Anil Kumar Saxena, pentru AFP.

Potrivit Madhuresh Kumar, directorul operational al companiei de cai ferate, la originea accidentului ar putea fi o eroare umana.

"La prima vedere, se pare ca mecanicul trenului n-a respectat un semnal. Este cauza cea mai probabila", a declarat el jurnalistilor sositi la locul accidentului, in localitatea Gorakhpur, situata la aproximativ 240 de kilometri de capitala statului, Lucknow.

Accidentele feroviare soldate cu morti sunt frecvente in India, reteaua de trenuri fiind vasta si de multe ori prost intretinuta, in pofida faptului ca transporta zeci de milioane de persoane zilnic.

Potrivit unui raport intocmit de guvern in 2012, aproximativ 15.000 de persoane mor in fiecare an pe reteaua de cai ferate din aceasta tara.