Un lider important al gruparii Statul Islamic (SI) a fost ucis vineri intr-o lovitura aeriana a coalitiei internationale in timp ce se deplasa pe motocicleta in estul Siriei, conform informatiilor publicate de un ONG sirian, citat de AFP.

"Un avion al coalitiei a tras asupra unei motociclete pe care se aflau doi indivizi dupa ce parasisera un cartier general" al SI, a declarat directorul Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane, care a precizat ca incidentul a avut loc la vest de Deir Ezzor.

"Unul dintre indivizii de pe motocicleta era un important lider de nationalitate araba al SI", a adaugat el.

"A fost ucis si barbatul care era impreuna cu el", a mai spus Abdel Rahmane, fara sa ofere alte detalii legate de identitatea individului, rolul sau exact in cadrul organizatiei sau daca lovitura fost efectuata de un avion de lupta sau o drona.

Potrivit directorului OSDH, "este pentru prima data cand coalitia vizeaza un responsabil al SI de la inceputul bombardamentelor in Siria". Faptul ca individul a fost vizat dupa ce a parasit cartierul general dovedeste ca era strict supravegheat, a mai afirmat Rami Abdel Rahmane.

Statul Islamic controleaza aproape intreaga provincie Deir Ezzor, aflata la granita cu Irakul.