Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat luni ca Moscova va face tot posibilul pentru a-si apara interesele, inclusiv cele din domeniul securitatii nationale, daca Occidentul va adopta noi sanctiuni impotriva Rusiei, relateaza agentia RIA Novosti, citata de Mediafax. "Aceasta nu este alegerea noastra, dar fara indoiala vom face tot posibilul pentru a ne apara interesele legitime, inclusiv cele din domeniul securitatii nationale", a declarat seful diplomatiei ruse intr-un ibnterviu pentru publicatia britanica The Daily Telegraph. "A discuta cu Rusia prin ultimatumuri si sanctiuni este inacceptabil", a subliniat el.

Serghei Lavrov a indemnat statele occidentale sa se "comporte rational" si sa rupa cercul vicios al actiunilor ghidate dupa "principiul ochi pentru ochi, dintre pentru dinte".

Departamentul american al Apararii a amenintat sambata Rusia cu noi sanctiuni internationale, dupa ce Moscova a trimis un convoi "umanitar" in Ucraina, fara aprobarea Administratiei de la Kiev.