Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat joi ca Rusia nu trebuie sa se “izoleze de restul lumii”, in timp ce relatiile cu Occidentul sunt la cel mai scazut nivel din cauza conflictului cu Ucraina, transmite AFP.

“Trebuie sa ne dezvoltam tara calm, demn si in maniera eficace, fara sa ne izolam de restul lumii, fara sa rupem legaturile cu partenerii nostri, insa fara a le permite sa se comporte nerespectuos cu noi”, a declarat el la Yalta, in Crimeea, citat de agentiile rse.

Rusia este pregatita sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a se ajunge la rezolvarea conflictului in Ucraina, a mai spus el.

Pe de alta parte, Putin a declarat ca Rusia ar trebui sa isi propuna sa vinda gazele si petrolul in ruble la nivel global, intrucat monopolul doralului in comertul de energie este daunator economiei rusesti.

“Ar trebui sa actionam cu prudenta. In prezent incercam sa cadem de acord cu o parte dintre state sa comercializam in monedele nationale”, a declarat Putin in timpul vizitei in Crimeea, potrivit Reuters.