Statele Unite au bombardat pozitiile de artilerie ale Statului Islamic din Irak care amenintau personalul american din Erbil, in Kurdistanul irakian, a anuntat vineri Pentagonul, citat de AFP.

"Avioane militare americane lanseaza lovituri aeriene impotriva artileriei Statului Islamic. Artileria a fost folosita impotriva fortelor kurde care apara Erbil, in apropiere de personalul american", a declarat amiralul John Kirby, purtator de cuvant al Pentagonului, pe Twitter.

Amiralul Kirby a a precizat ca la putin timp dupa ora 10,45 GMT doua avioane bombardiere F/A 18 au lansat bombe de 250 de kilograme ghidate prin laser asupra unei piese de artilerie mobila in apropiere de Erbil.

Aceasta piesa de artilerie a fost folosita pentru a bombarda fortele kurde din Erbil si amenintau personalul american din oras, a subliniat amiralul John Kirby.

"Decizia de a lovi a fost luata de centrul de comandament american cu autorizarea comandantului sef" Barack Obama, a adaugat acesta.

Combatantii Statului Islamic (SI) au cucerit joi Qaraqosh, cel mai mare oras crestin din Irak, si cel mai mare baraj al tarii, langa Mosul, oras pe care il controleaza din 10 iunie.