Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Televiziunea Romana, a lansat, joi, un apel umanitar de urgenta, pentru a veni in sprijinul celor afectati de inundatii, prin donatii online pe www.crucearosie.ro si sms la nr. 8829 (2 euro/sms).

"Romanii au demonstrat de fiecare data solidaritate fata de semenii lor aflati in dificultate.

Ii rugam si acum sa raspunda apelului lansat de Crucea Rosie Romana si sa devina salvatori pentru sinistratii inundatiilor din ultimele zile" a declarat presedintele Crucii Rosii Romane,

Mihaela Geoana, intr-un comunicat de presa.

Crucea Rosie Romana a trimis joi un transport cu saci de dormit, cizme de cauciuc, pachete alimentare, precum si pachete igienice catre persoanele afectate de inundatii din judetele Arges, Gorj si Valcea. Transportul a fost insotit de voluntarii Crucii Rosii Romane si va fi efectuat cu mijloace proprii. Pachetele proveneau din depozitul central al Crucii Rosii Romane.

Crucea Rosie Romana isi propune sa asiste victimele inundatiilor pana cand va fi depasita perioada de criza. Pentru sprijinirea operatiunilor si derularea programelor de asistenta a sinistratilor pe termen mediu si lung, persoanele care vor sa se alature acestei campanii pot face donatii on-line pe site-ul oficial al Crucii Rosii Romane www.crucearosie.ro sau direct in contul deschis la BRD - Agentia Piata Romana: RO90BRDE410SV73263084100

Sumele colectate in cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru transportul ajutoarelor si completarea necesarului de alimente, apa, paturi si produse de igiena.

De asemenea, persoanele care doresc sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii in toate magazinele din retelele: Carrefour, Real, Mega Image, Metro Romania si XXL Mega Discount.

Alimentele ce pot fi donate sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa.