O serie de schimburi de focuri si explozii au avut loc luni in centrul bastionului separatistilor din Donetsk, insurgentii pro-rusi acuzand o incercare a guvernului de a prelua controlul asupra orasului, in timp ce guvernul de la Kiev a negat ca armata sa este implicata in incidente, dar vorbeste despre grupuri mici "auto-organizate" care lupta impotriva pro-rusilor, scrie Reuters.

Trei oameni au fost ucisi in ciocnirile din apropierea garii centrale si nu departe de aeroportul din Donetsk, a declarat seful serviciilor de sanatate locale de sanatate din orasul industrial cu circa un milion de locuitori.

In momentul in care un lider rebel a anuntat impuscaturi in zona garii, zeci de rebeli au sarit in masini pentru a se deplasa in acea directie. Dar focurile de arma au incetat rapid, insa turnul de control al garii avea gamurile ciuruite. Autoritatile locale au precizat ca gara a fost putin afectata.

Primaria a cerut locuitorilor din zona sa ramana in case si a precizat ca o cladire de noua etaje ar fi fost afectata de bombardamente.

"In cursul diminetii au existat mai multe explozii, oamenii sunt extrem de ingrijorati", a declarat o localnica, ce s-a identificat drept Natalia.

Purtatorul de cuvant al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Andrii Lisenko, a precizat ca soldatii ucraineni nu au fost implicati in exploziile din centrul Donetskului.

"Avem ordine stricte sa nu folosim lovituri aeriene si artilerie in orase. Daca au fost lupte in oras, noi am fost informati ca exista un mic grup auto-organizat care lupta cu teroristii", a precizat acesta.