Locuitorii orasului Mexico vor trebui in curand, pentru prima oara, sa treaca printr-un examen pentru a-si obtine permisul de conducere. Pana acum era suficient sa indeplineasca o simpla formalitate administrativa, scrie AFP.

Autoritatile din capitala mexicana, cu noua milioane de locuitori si peste patru milioane de vehicule in circulatie, le vor cere celor care vor sa inceapa sa conduca de acum incolo ca, pana la sfarsitul anului, sa treaca prin examene privind cunostintele de conducere si teste ale vederii, cu probe atat practice, cat si teoretice.

Acestea erau cerute pana acum doar minorilor intre 15-17 ani. Acum, pentru a obtine un permis de conducere, o persoana majora trebuie doar sa prezinte un act de identitate, un document care ii atesta domiciliul si sa plateasca echivalentul a 40 de euro. O procedura care nu dureaza mai mult de 15 minute. Aceasta va fi sistata pana in decembrie potrivit noii 'Legi a mobilitatii orasului Mexico', promulgata luni de primarul metropolei, Miguel Angel Mancera (de stanga), aliniindu-se astfel celor mai multe tari ale lumii.

Noua legislatie prevede, de asemenea, suspendarea permisului celei care este prins in stare de ebrietate la volan de doua ori intr-un singur an. Accidentele rutiere 17.000 de morti in Mexic in 2013, potrivit statisticilor oficiale.