Un post de frontiera si sate situate pe teritoriul rus au fost lovite de trei obuze lansate de armata ucraineana, a anuntat sambata politia de frontiera rusa, citata de agentiile de presa, transmite AFP.

"In urma confruntarilor armate de pe teritoriul ucrainean, obuze trase de militarii ucraineni au cazut pe teritoriul rus", a afirmat Vasily Malaev, purtator de cuvant al politiei de frontiera din regiunea rusa Rostov-pe-Don (sud-vest).

"Unul dintre obuze a avariat grav o cladire a Vamii", a adaugat el, precizand ca celelalte doua obuze au cazut in satele din apropiere.

Trei militari ucraineni au fost ucisi intr-un atac al separatistilor

Trei militari ucraineni au fost ucisi, sambata, intr-un atac comis de separatistii pro-rusi, cu focuri de mortiere, asupra postului lor din apropiere de orasul Slaviansk, in estul tarii, a anuntat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, citat de Reuters.

Atacul asupra postului detinut de militarii fortelor guvernamentale ce desfasoara "operatiunea antiterorista" a avut loc in pofida armistitiului privind incetarea focului, care a fost prelungit vineri pana luni nopate.

"In urma focurilor trase de insurgenti asupra unui post de langa Slaviansk, trei membri ai fortelor ucrainene au fost ucisi si un al patrulea a fost ranit", a declarat purtatorul de cuvant Oleksiy Dmitrashkovsky, potrivit agentiei Interfax.