Statele Unite au adaugat 7 cetateni ucraienni si rusi pe lista oficialilor si oamenilor de afaceri sanctionati ca urmare a implicarii in rebeliunea din estul Ucrainei, a anuntat vineri Trezoreria Americana, potrivit Reuters. Printre acestia se numara liderii separatisti din Donetsk, Lugansk si Slaviansk.

Cele 7 persoane adaugate pe lista neagra sunt: liderul separatistilor din Lugansk Valeri Bolotov, liderul separatist din Slaviansk Viaceslav Ponomarev, liderului insurgentilor din Donetsk Denis Pushilin, comandantul grupului paramilitar Militia Poporului din Donbass Igor Vsevolodovici Girkin, Valeri Vladimirovici Kaurov, Sergei Ivanovici Menyailo, Andrei Yevgenevici Purgin

Totodata, un oficial american a declarat ca discutiile pe tema sanctiunilor pentru Rusia s-au intensificat in decursul ultimei saptamani, pe masura ce mai multe "materiale rusesti" au trecut peste granita, in Ucraina.

"Avem informatii potrivit ca noi tancuri au plecat ieri de la baze din sud-vestul Rusiei" spre Ucraina, a declarat oficialul american sub protectia anonimatului.

Vorbind despre discutiile cu UE pe tema sanctiunilor, oficialul a precizat ca: "Ideea aici este sa negam Rusiei acele tipuri de investitii si tehnologia de generatie viitoare de care are nevoie pentru a continua sa creasca (...) Ele (discutiile cu UE - n.red.) s-au intensificat in decurul ultimei saptamani".