In jur de 2.300 de persoane si-au petrecut noaptea de sambata spre duminica, partial sau integral, blocate in doua trenuri de tip TGV (train a grande vitesse) care fac legatura intre Paris si Nisa, in sudul Frantei, in urma unor probleme provocate de o pana de curent, informeaza AFP.

"SNCF (Societe nationale des chemins de fer francais - n.red.) va depune plangere, 2.300 de pasageri imobilizati, este inacceptabil", a declarat un purtator de cuvant al societatis ferroviaire nationale franceze.

Noaptea "a fost dificila pentru calatori si pentru personalul caii ferate", a adaugat purtatorul de cuvant subliniins ca managementul incidentului a fost complicat de greva care perturba, incepand de marti, traficul feroviar din Franta.

"A fost un dezastru. Am plecat la 18:06 de la Cannes si am ajuns la 10:45 la Paris", a declarat duminica unul dintre pasageri.

"La inceput, atmosfera din tren a fost buna, insa ulterior s-a degradat. Aveam cu totii multe bagaje iar trenul a fost foarte aglomerat" din cauza grevei de la SNCF, a declarat un alt pasager.