Membri ai miscarii islamiste Hamas, organizatie care detine controlul asupra teritoriului palestinian Fasia Gaza, sunt responsabili de rapirea a trei tineri israelieni in Cisiordania, afirma premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, potrivit Mediafax.

"Astazi, va pot spune ce am evitat sa spun ieri, inainte de capturarea a zeci de membri Hamas in Iudeea si Samaria. Rapirea a fost pusa la cale de membri Hamas. Este aceeasi organizatie Hamas cu care Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene, a alcatuit un guvern de uniune. Vor fi consecinte grave. In acest moment, prioritatea noastra este aducerea acasa a ostaticilor", a declarat Netanyahu, citat de ziarul Haaretz.

Serviciile de securitate israeliene au arestat 80 de persoane, in cursul noptii, in ancheta privind rapirea celor trei tineri israelieni.

Eyal Yifrah, in varsta de 19 ani (din colonia Elad, Cisiordania), Gil-Ad Shaer, 16 ani (din colonia Talmon), si Naftali Frenkel, 16 ani (din colonia Nof Ayalon), sunt disparuti de joi seara. Naftali Frenkel are si cetatenie americana.